România în astre, decembrie 2016- februarie 2017

Valul uriaş al evenimentelor ce “iau pe sus” periodic  ţara crizelor social-politice dintotdeauna, ne face iar sa privim cǎtre harta astralǎ a României, cea de la 1 Decembrie 1918, în raport cu influenţele astrale ale zilei de azi. Desigur, ne întrebǎm mulţi ce-i de fǎcut în situaţia de faţǎ, si care sunt şansele ca ţara sǎ nu meargǎ într-o direcţie greşitǎ. Tranzitele astrale actuale ne avertizeazǎ asupra momentului de cotiturǎ în care ne aflǎm prin mai multe indicii.

Unul, şi cred cel mai important este încheierea ciclului saturnian început la 16-22 decembrie 1989, respectiv întoarcerea lui Saturn în poziţia de atunci exact in anul în care vom sǎrbǎtori 100 de ani de la Marea Unire, în 2018!. Suntem în etapa premergǎtoare, ca şi cum ceea ce trǎim începând din 1989 nu a atins potenţialul necesar unei evoluţii conform specificului planetei Saturn: guvernare, administraţie, instituţii de stat şi publice funcţionale pe principii morale, democratice, cu alte cuvinte realizarea statului de drept în care justiţia este independentǎ, are legi şi norme corecte aplicabile pentru toti cetǎţenii. (Saturn acum tranziteazǎ Casa relaţiilor şi formaţiunilor politice, ONG-urilor restructurând astfel paleta acestora).

A fost şi este limpede cǎ realizarea acestui lucru a întâmpinat multe şi dificile praguri, de la faptul cǎ totul fusese bine pregǎtit dinainte de decembrie ’89, de la forţele obscure ce au ţintit în România veac dupǎ veac(… dela Decebal încoace!) sǎ acapareze fizic şi economic o ţǎrǎ cu aşa mare potenţial strategic, pânǎ la barierele psiho-educaţionale şi morale bine ancorate în mentalul colectiv timp de 45 de ani. Experienţa politicǎ lipsea, deci România devenise uşor manevrabilǎ de potentaţii momentului. Uşor , uşor s-a ajuns la ziua de azi când pragul trezirii a fost mai degrabǎ împins în faţǎ decât cǎutat, în împrejurǎri exterioare la fel de tumultoase. Nu putem extrage România din contextul European occidental şi euro-asiatic, şi nici din cel mondial în care Statele Unite joacǎ un rol fundamental, cel puţin dpdv militar. Cu alte cuvinte, ceea ce se întâmplǎ în jurul nostru este mereu în strânsǎ legǎturǎ cu ceea ce este înǎuntru, în societatea noastrǎ. Trezirea conştiinţei morale nu se poate face în mediu abstract ci în conjuncturi limitǎ.

Alegerile din 11 decembrie au fost de naturǎ sǎ creeze o astfel de conjuncturǎ: absenteismul de la exercitarea dreptului democratic la vot a condus la situaţia de azi, în care o minoritate se considerǎ aleasǎ în mod democratic şi încearcǎ sǎ impunǎ un sistem la fel de pervers ca cel din care se trage – cel nomenclaturisto-comunist. Atracţia multor oameni de bunǎ credinţǎ faţǎ de orientarea politicǎ de stânga este paravanul sub care aceste emanaţii au proliferat pânǎ la acest prag extrem. Un alt element care concurǎ la starea de azi este tocmai necesitatea restabilirii normalitǎţii şi modernizarea raporturilor sociale, a relaţiilor dintre categoriile sociale ale societǎţii. Discrepanţe majore s-au produs atât în plan material, cât şi în cel spiritual sau intelectual. Starea educaţiei, culturii, a serviciilor pentru sǎnǎtate, nivelurile disproportionate din sitemul salarial bugetar, din cel de pensii, sunt reflectate de scǎderea interesului cetǎţenilor pentru viaţa socialǎ, de plecarea peste hotare, de conflicte între respectivele categorii de cetǎţeni între administraţie şi sindicatele respective, etc.. Toate aceste raporturi au legǎturǎ cu gradul de instruire şi cu munca în sine. Dupǎ 27 de ani este lesne de observat cǎ cei ce produc, cei ce muncesc efectiv sunt alte generaţii decât cei aflaţi la aceleaşi vârste în ’89, prin urmare dispun de altǎ perspectivǎ, gândire, valori morale, etc., şi prezintǎ potenţialul cu care converg cǎtre schimbarea sistemelor de valori în care se mişcǎ.

Responsabil pentru acest proces este, desigur, Uranus în tranzit prin Berbec, casa valorilor din munca proprie în astrograma României. Miza : una uriaşǎ întrucât Uranus ocupǎ Casa I a hǎrţii natale, adicǎ este planeta cea mai puternicǎ privind personalitatea –dacǎ putem spune aşa- a unei ţǎri, este guvernator al Ascendentului aflat în domiciliul sǎu în Vǎrsǎtor, deci caracterizeazǎ genul de popor, cultura, specificul sǎu în raport cu alţii, cele pe care le-a afirmat totdeauna : umanism, disponibilitate, independenţǎ, libertate, fraternitate, întrajutorare, schimb de informaţii, progres intelectual şi cercetare ştiinţificǎ, adaptare la mediul extern, etc..

Cu toate aceste influenţe ne confruntǎm astǎzi, contestând un guvern aflat şi el în acelaşi vârtej evolutiv. Înscǎunat pe 4 ianuarie 2017, pe tranzitul lui Mercur Retrograd, are puţine şanse sǎ reziste cu un premier novice pe acel post, ca şi majoritatea celorlalţi miniştri. Se observǎ cǎ cei mai contestaţi miniştri sunt cei care nu au mai fǎcut parte din guverne sau ministere, precum şi cei care au grave abateri deja cunoscute. Aceste lucruri se cer reconsiderate prin influenţele radicale, impulsive ale planetelor din Berbec (Marte, Venus, Uranus) precum şi ale lui Mercur intrat în Vǎrsǎtor, toate acestea conducând la schimbare.

Ca ţarǎ avem datoria divinǎ de a ne concentra pe imaginea externǎ : Nodul Nord în Casa afirmǎrii şi imaginii publice, a Xa, în harta României, in Sagetator. Guvernul, liderii si alianţa aflatǎ la guvernare, la conducerea Parlamentului, face abstracţie de ceea ce vede lumea din jur la noi, spun cǎ nu-i intereseazǎ ( infatuare inconştientǎ, Neptun în tranzit trigon Jupiter din harta ţǎrii). Posibil ca acesta sǎ fie punctul lor vulnerabil pe care nu-l vor putea surmonta, chiar dacǎ presiunea strǎzii va putea fi calmatǎ cumva (ceea ce ei îşi doresc!). E un plan greşit tocmai pentru cǎ vechiul se cere purificat (Pluton în Capricorn, Casa a XII a, a decǎderii, închisorii, spitalelor psihiatrice!) şi restructurat (ciclul Saturn-Uranus, planete ce conlucreazǎ prin aspect de trigon). O atitudine aflatǎ la înǎlţimea momentului este aceea de a ne afirma valorile, principiile morale, umanismul, credinţa, speranţa. Sunt zilele acestea imagini- la propriu care fac înconjurul lumii, şi asta este ceea ce trebuie. Mai mult spirit decat materie, mai multa iubire de sine si constiinta decat supunere inconstienta (Nodul Nord, sau sensul vietii in harta Romaniei) este si planul Divin.

Nimic nu este etern, nimic nu se pierde, totul se transformǎ! Cine priveste spre trecut isi poate construi lesne viitorul. In directia buna!

tzromu

 

Despre astrologflorina

astrolog, psiholog, pictor email: florina_astrolog@yahoo.com http://www.facebook.com/marin.florina.7
Acest articol a fost publicat în astrologie, Fără categorie și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la România în astre, decembrie 2016- februarie 2017

  1. Pingback: Batem pasul pe loc… | Astropsihologie ~ Astropsihanalizǎ

Lasă un comentariu